Общи условия

Добре дошли в сайта на Krusha. В работата си ние се стараем да бъдeм в услуга на своите клиенти, осигурявайки висококачествени стоки и услуги. При възникнали спорове или недоразумения между KRUSHA.EU и негови клиенти, поемаме ангажимента първо да потърсим  взаимно приемливо решение на тези спорове и недоразумения. При отказ на страните за приемане на подобно решение, ще влязат в сила следните права и задължения на страните:
 
ОБЩИ УСЛОВИЯ
Когато посещавате, разглеждате или използвате уеб сайта www.krusha.eu, Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и се съгласявате да изпълнявате условията по този договор. Онлайн магазин www.krusha.eu си запазва правото да променя тези условия по всяко време и по всякакъв повод и ако Вие продължавате да използвате този сайт след подобна промяна това се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор.
KRUSHA е онлайн магазин за продажба на артикули по поръчка, персонализирани дрехи и сувенири, ръчно изработени украси и декорации. www.krusha.eu е собственост на фирма КРУША – 17 ЕООД, с адрес на регистрация гр. Дупница, ул. Рилски езера №4, булстат: 205517620 и МОЛ: Красимир Станкев.
Публикуваната информация в www.krusha.eu е общодостъпна безплатно в интернет.
Артикулите в онлайн магазин www.krusha.eu следва да бъдат закупени от потребителите на обявените в съответната валута (български лев) цени, с включено ДДС и цена за доставка, регламентирана в настоящите условия, публикувана и в Доставка и плащане.
 
Регистрация на потребител и защита на личните данни
В онлайн магазин www.krusha.eu потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.
За потребители на www.krusha.eu се считат и направилите поръчка по телефон, e-mail, както и през официалната фейсбук страница на KRUSHA - https://www.facebook.com/krushabg 
Регистрираните потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация в сайта. 
Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от KRUSHA.EU да бъде закрит техния потребителски профил.
 
KRUSHA.EU има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация e-mail адрес от регистрираните потребители. Регистрираните потребители имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини. 
KRUSHA.EU няма да предоставя личните данни на регистрираните потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Република България. 
KRUSHA.EU ще публикува лични снимки на потребителите си или на артикули, направени по поръчка на потребителя, съдържащи лични снимки или данни, само след изричното съгласие на конкретния потребител. За съгласие ще се счита и публикуването на снимката в сайта ни или в официалната ни фейсбук страница от самия потребител. 
В случай на неспазване на условията за ползване на онлайн магазин www.krusha.eu и нарушаване на етиката, администраторите на www.krusha.eu имат правото да ограничат достъпа на нарушителите до онлайн магазина. 
KRUSHA.EU запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време, без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.
 
Настоящите „Общи условия на онлайн магазин KRUSHA.EU” имат задължителна сила, както за KRUSHA.EU, така и за потребителите му, в това число потребители, направили поръчка по телефон, e-mail, както и през официалната фейсбук страница на KRUSHA.EU - https://www.facebook.com/krushabg. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.krusha.eu
 
Условия за пазаруване в www.krusha.eu
Начините на плащане, сроковете за доставка и отстъпките в онлайн магазин www.krusha.eu са описани в разделите Доставка и плащане и Отстъпки и промоции.
 
KRUSHA.EU не носи отговорност за:
-          Възможни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта. 
-          Нарушаване на истинността на информацията в уебсайта от компютърни вируси, технически проблеми или други подобни. 
-          Внезапно изчерпване на складовите наличности. 
-          Неточности в информацията за стоката, подадена от производителя. 
-          Забавяне или неизпълнение на задълженията по причини, извън контрола на фирмата. 
-          Възможни разлики в цветовете на закупените продукти, дължащи се на специфики в екраните на компютрите. 
-          Заявяването за закупуване на конкретни продукти се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно вида и качеството им.
 
Всички стоки, закупени от сайта на KRUSHA.EU, се изпращат с куриерски служби. За всяка загуба или нарушение целостта на стоката по време на доставката е отговорна единствено куриерската служба. С подписването на разписката за приемане на стоката Вие потвърждавате, че сте получили стоката във вид, количество и качество, което отговаря на поръчката Ви към www.krusha.eu.
 
Права и задължения на онлайн магазин KRUSHA.EU:

Права:
-          Да отказва поръчки, без да дължи обезщетение на потребителя, освен когато трябва да се възстанови сума, която потребителят е заплатил предварително. 
-          Да редактира цялото съдържание в онлайн магазина без предупреждение. Промените влизат в сила след публикуването в сайта.
-          Не носи отговорност в случай, че клиентът не е проверил целостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие се установи, че тя е нарушена. 
-          Да откаже замяна или връщане на продукт, изработен по поръчка на клиента, съгласно чл. 57, ал. 3 от Закон за защита на потребителите. 
Задължения:
-          Да прехвърли на клиента собствеността на заявената за покупка от него стока.
-          Да достави в срок заявената за покупка стока.
-          Да поеме отговорност и да спази процедурата при рекламация. 
-          Да полага необходимата грижа за изпълнение на своите задължения.
 
Права и задължения на потребителя:
 
Права: 
-          Потребителят има право да се информира относно статуса на поръчката си.
-          Потребителят има право да променя личните си данни чрез профила си в онлайн магазина.
-          Потребителят има право да замени или върне продукт, според описаните условия за рекламация.
Задължения:
-          Да спазва реда и условията за рекламация към момента на поръчката.
-          Да приеме пратката от куриер на адреса, който е заявил или да я потърси в офис на куриерската фирма в 14 дневен срок от определената дата за получаване. 
-          След поръчването на артикул по поръчка и неговата изработка, потребителят се задължава да извърши плащането в 14 дневен срок. В противен случай ще се счита, че потребителят е нарушил настоящият договор и KRUSHA.EU има право да потърси правата си пред съответния държавен орган. 
-          Да провери пратката си в момента на получаването ѝ, в присъствието на куриера, който я доставя. 
-          Да заплати цената, която е актуална към момента на поръчката. 
-          Да спазва българското законодателство, настоящите общи условия и интернет етиката. 
-          Да не извлича чрез технически средства или по какъвто и да е друг начин информационни ресурси принадлежащи към базата данни на уебсайта. 
-          Да не извършва злонамерени действия по смисъла на настоящите Общи условия. 
-          Да попълва на кирилица данните за поръчка.
 
Право на отказ от стока
Потребителят има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 20 работни дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55, ал.6 от Закона за защита на потребителите. В случай, че потребителят е заплатил с банкова карта, сумата може да бъде възстановена единствено по същата банкова карта, с която е направено плащането.
ВАЖНО: Тези правила не важат за продукти, изработени по поръчка на потребителя, съгласно чл. 57, ал. 3 от Закон за защита на потребителите. Следователно KRUSHA.EU има право да откаже връщането или замяната на такива артикули.
 
В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да се откаже от стоката, като са спазени следните условия:
-          Запазен добър търговски вид - оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, парфюмирана и т.н. 
-          Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива. 
-          Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на Потребителя. 
-          При замяна на стока поради неправилно изпълнена поръчка транспортните разходи са за сметка на KRUSHA.EU и в двете посоки. 
-          Трябва да ни изпратите имейл, с който да ни уведомите за връщането на стоката.
 
Право на рекламация
Всеки клиент има право на рекламация съгласно чл.119 от ЗЗП.
 
Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат приети. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката ѝ. В случай, че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.
 
Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:
-          констатирани липси;
-          дефекти на стоката;
-          несъответствие с обявената стока или изпратена грешна стока.
 
Трябва да попълните съответната форма за рекламации в сайта или да ни изпратите имейл, с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продукта.
В такъв случай при замяната или ремонта на продукта, транспортните разходи са за сметка на KRUSHA.EU

 
При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:
-          ремонт/корекция на артикула (ако това е възможно);
-          заменяне на стоката с нова;
-          отбив от цената.
 
Съгласно  чл. 114 (2) от ЗЗП Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
 
Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, размер, разцветка или при установен фабричен дефект можете да предявявате като попълните съответната форма за рекламации в сайта или ни пишете на e-mail: sales@krusha.eu, както и като ни позвъните на телефон: 0898505597 или 0887216027. Становище по предявената рекламация ще получите на e-mail адреса си в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е до 30 календарни дни.
В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, модел или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос или нова партида от производство, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, модели) със същото качество и цена.
 
ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ
Посочените по-долу условия за доставка и плащане важат само за доставки на територията на България. За доставки извън България е необходима допълнителна уговорка.
 
Начини на доставка
Работим с куриерски фирми Спиди АД, като поръчката Ви мое да бъде доставена до офис или до личен адрес.
 
Срокове на доставка
Обикновено изпращаме артикулите за един работен ден - поръчвате днес и утре е при Вас. Важи за поръчки, направени до 14:00 ч. на текущия ден. Запазваме си правото да забавим доставката до 5 работни дни максимум. Това става много рядко, в случаите, когато сме много натоварени (в период на промоция, например) или когато направите поръчката си през почивните дни.
Срокът зависи също и от графика за доставки на куриерската фирма за съответното населено място. В някои от по-малките населени места има доставки само в определени дни от седмицата През уикенда куриерските фирми работят само в събота, до обяд.
KRUSHA.EU си запазва правото да забави доставката на поръчан артикул повече от определеното време в случай на временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, модел или разцветка. Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор.
 
KRUSHA.EU не носи отговорност за забавяне на доставката поради некоректно подадена информация от потребителя като адрес, телефон и др., както и при забавяне по вина на куриерската фирма.
 
KRUSHA.EU си запазва правото да променя срока на доставка, както и да отказва изпълнение на поръчки, за което потребителя ще бъде уведомяван.
 
Цена на доставката
Доставката е изцяло за сметка на KRUSHA.EU, когато стойността на поръчката е над 100 лв., а доставката е до офис на куриерската фирма.
 
За поръчки под 100 лв. доставката се изчислява от куриерската фирма и се заплаща към нея.
 
Всички пратки се изпращат с опция преглед. След евентуален отказ от пратката след преглед, клиентът заплаща транспортните разходи в обратна посока.
 
Начини на плащане
-          Наложен платеж - заплаща се директно на куриера при доставката на стоката. Вие ще получите фискален документ, издаден от нас, заедно с Вашата поръчка. Запазете фискалният документ, като доказателство за извършеното плащане!
 
-          Чрез банков превод (след като изберете опция за плащане чрез банков превод в сайта, ще се появи информация с банковите данни, които ще са Ви необходими при извършването на превода).
 
Отстъпки и промоции
При промоции и намаления, промоционалната цена се отразява направо в сайта при всеки продукт, като старата цена е задрасната и до нея е посочена новата цена. Показана е и процентната отстъпка.
 
При наличие на промо код (купон или ваучер), потребителят трябва да го въведе в съответното поле, което се намира във виртуалната количка, след което отстъпката се визуализира, изчислява се и се приспада от крайната сума автоматично.
 
При промоции, при които потребителят получава подарък с поръчката, подаръкът не се визуализира в кошницата, а се добавя в последствие към поръчката от администраторите на сайта.
 
При промоции и игри се публикуват допълнителни условия за участие за съответната кампания.
 
При поръчка на големи количества е възможно да се даде отстъпка, която трябва да се калкулира индивидуално.
 
В сайта има секция OUTLET – отстъпките в тази секция не се влияят от други отстъпки.
 
Когато в електронния магазин www.krusha.eu има възможност да се ползват различни отстъпки, сайта калкулира най-високата стойност на отстъпка за даден продукт, като не може да се прилагат две или повече отстъпки едновременно за един и същ продукт.
 
KRUSHA.EU си запазва правото да променя стойността на отстъпките, както и промоциите в своя онлайн магазин по свое усмотрение, по всяко време без предупреждение.
 
Авторски права
Освен ако не е изрично упоменато, цялото съдържание на този сайт, включително текста, графиките, снимките и запазените знаци са собственост на KRUSHA.EU, на доставчиците му или на производителите на съответните стоки и продукти и са защитени от международните закони за защита на авторските права. Никой няма право да ги използва без писменото съгласие от наша страна.
 
KRUSHA.EU ще публикува лични снимки на потребителите си, или на артикули, направени по поръчка на потребителя, съдържащи лични снимки или данни, само след изричното съгласие на конкретния потребител. За съгласие ще се счита и публикуването на снимката в сайта ни или в официалната ни фейсбук страница от самия потребител.
 
Форс мажор
Никоя от страните няма да бъде държана отговорна за каквато и да било загуба, претърпяна от другата страна, или да бъде считано, че е в неизпълнение поради забава или лошо изпълнение (различно от неизпълнение на задължението за извършване на плащания), произтичащи от действия или събития извън обхвата на нейния разумен контрол.
 
Работно време
Сайтът www.krusha.eu работи и е на разположение за потребителите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.
 
Работното време на администрацията:
От понеделник до петък – от 9:00 ч. до 18:00 ч.
Почивни дни са събота и неделя, както и всички официални празници и почивни дни в България.
 
Поръчки, които са направени през почивни дни, ще бъдат обработени в първия работен ден след датата на поръчката.
 
Контакти
Фирма: КРУША – 17 ЕООД
Булстат: 205517620
Адрес: 2600 Дупница, ул. Рилски езера №4
МОЛ: Красимир Станкев
Телефон: +359887216027; +359898505597
Уебсайт: www.krusha.eu
e-mail: sales@krusha.eu
Facebook страница: Krusha - ателие за подаръци и декорации (линк: https://www.facebook.com/krushabg)