Изписване на бебе или “Как да посрещнем бебчето у дома?”

Публикувано от Krusha Team 20.06.2019 0 Коментари

Семейството Ви се е увеличило наскоро и идва моментът да посрещнете най-новия му член за първи път у дома. Докато майката и новороденото бебче са все още в родилното отделение, Вие сте натоварени с отговорната задача да подготвите всичко за тяхното пристигане. От къде да започнете?

    Най-доброто начало е подреждането на дома. Прибиращата се домакиня ще има нужда от почивка и време за малкото бебче, така че ще бъде от голяма полза, ако я посрещнете в подреден дом и със сготвена храна. Важно е принадлежностите за баня на бебето да бъдат подготвени - почистено коритце, изпрана и изгладена кърпа.

    За изписването на майката и бебето в болницата подгответе и отнесете дрехи, като независимо от сезона не забравяйте шапка за бебето. Може да отнесете малка почерпка за екипа, както и да помислите за фотограф. Имайте предвид, че събитието е кратко и хората са доста превъзбудени от срещата с бебчето. В голяма част от болниците се провежда малко тържество, с което се изпраща новороденото.

    Много разнородни са мненията за организирането на посрещането у дома. Една част от хората смятат, че след дългата бременност и последвалото раждане, майката има нужда от почивка, а новороденото от спокойствие. Другата част са на противоположното мнение, че толкова важен момент не може да остане неотпразнуван. Разбира се, всички имат право, а аз вярвам, че истината е някъде по средата. Мисля, че този ден е толкова чакан от всички, през последните девет месеца, че не е редно да бъде подминат и също така, че каквото и да организираме, трябва да е съобразено с нуждата от почивка на майката и бебенцето. Добре е преди да организирате каквото и да било, да съгласувате решението си с майката.

Какво да направите, ако решите да има официално посрещане на бебето у дома?

1. Поканете гости - Хубаво е да се ограничите с най-близките хора, не само защото майката и бебето имат нужда от тишина и уединение, а и защото в тази толкова ранна възраст, новороденото е много по-уязвимо към вируси и бактерии, каквито ние често носим и разпространяваме, без дори да подозираме.

2. Подгответе хапване - Не се впускайте в сложни основни ястия или пък в двустепенни и тристепенни менюта. Все пак идеята на събитието е за кратък период от време, всички близки да се запознаят с малкото човече, а ако предвидим салатка, основно и десерт, обедно-следобедното мероприятие може да се превърне във вечерно соаре. Може да предвидите бонбони, сладки или кекс, както и разни топли и/или студени хапки - по-скоро неща в стил “детски рожден ден”, дребни и лесни, както за взимане, така и за хапване. Много удобни са услугите на кетъринг фирмите, в случай, че решите да не отделяте толкова време за готвене и подреждане на чинии.

3. Подгответе място за бебето - почти сигурно е, че то ще проспи по-голямата част от събирането. Преценете дали да го сложите в подготвеното за него креватче и гостите да минават от там или ще бъде при вас.

4. Украсете - Може да поръчате или подготвите сами транспарант с текст “Добре дошъл/а у дома, ....” (или друг подобен), който да закачите срещу входната врата, може да надуете балони и да аранжирате със салфетки в избрания от Вас цвят. Избягвайте украса с живи цветя, освен че често излъчват силен аромат, в следващите дни ще бъдат по-скоро спънка, отколкото приятно допълнение към интериора.

Вече сте готови за официалното посрещане. Весело изкарване!

Коментирай тук