Как да изберем цветя за булчинския букет

Публикувано от Krusha Team 30.01.2022 0 Коментари

Всяка бъдеща булка се изправя пред безброй решения, докато планира своята сватба. Изборът на цветя със сигурност ще съпътства целия процес на организиране, тъй като те са неразделна част от сватбата. Ще ги има в украсата на ресторанта, нежно вплетени в бутониерите за гости, подаващи се от книги за пожелания, бутилки за шампанско и общо взето, навсякъде. В тази статия ще се опитам да помогна в избора на цветя за булчинския букет – един от най-важните аксесоари за булката в сватбения ѝ ден.
Разбира се, хубаво е първо да решите дали предпочитате естествени или изкуствени цветя. Тук няма място за митове и символики, всичко е въпрос на лично усещане. И двата вида имат своите предимства и недосататъци. Естествените цветя, например, са несравними по красота, а уханието им може да остави дълготраен спомен във вашите гости. Изкуствените, от своя страна, ще може да запазите не само за няколко дни след сватбеното тържество, а да останат завинаги. Което и да изберете, букетът ще бъде прекрасен! Знам, защото това му е работата – да отрази красотата, чистотата и нежността на булката, която го носи.
Относно вида на цветята в букета, разнообразието е огромно и необхватно. Всеки ден се появавят нови и нови хибриди и предложения, кое от кое по-хубави. Затова реших да обърна внимание на най-предпочитаните видове и на по-интересните предложения.
Роза. Известна като кралица на цветята, розата определено е най-предпочитаното цвете за сватба. Може да се открият различни цветове, форми и размери. Дали ще изберете големи пухкави рози или по-дребни рози на клонки (които аз лично намирам за изключително романтични), дали цветът ще бъде  нежно бял, в романтично розов, в страстно червен или ще сте по-смели и дръзки в избора си... Знайте, че няма как да сгрешите – розата е класиката в жанра ;)
Житни класове. Житото е на голяма почит в България. Изпълва фолклора ни, участва в редица народни предания, традиции и обичаи. Житните класове се свързват с плодородието, раждането и развитието на живота. Съчетава се чудесно със слънчогледи, лавандула, маргаритки, божури, памук и още много, много други.
Лютиче. Лютичетата са не толкова традиционен избор за сватбени цветя, но биха допълнили съвършено всяка една пролетна сватба. С нежните си тънки листенца, обагрени в розово, прасковено или червено, биха могли да се съчетаят перфектно с почити всяко друго цвете.
Маргаритки. Изключително разпознаваеми, целогодишни цветя. Малки и нежни, но в същото време силни и устойчиви, маргаритките са чудесен избор за сватбен букет. Най-добрата комбинация за тях е гербер – най-често в жълт, оранжев или червен цвят. Добавянето на  житни класове в букета също би било изключително подходящо, както вече споменах.
Орхидея. Орхидеите са изключително популярен избор в България в последните години и има защо. Символизирайки красота и изисканост, те са невероятен акцент. Най-добър избор са за плажни сватби и морска тематика, но се съчетават лесно и изключително успешно и с всеки друг стил.
Надявам се да съм облекчила избора ви и да сте по-подготвени за предстоящата среща с флорист, където пред вас ще се разкрие един изцяло нов, завладяващ и несравнимо красив свят от цветове и нежност!

Етикети: сватба цветя

Коментирай тук